Kleuren en afwerking

Standaardkleuren en op aanvraag

Architectonisch beton voorgesteld door Claes Sierbeton is standaard te verkrijgen in de kleuren

  • wit
  • antraciet
  • betongrijs

Andere kleuren zijn op aanvraag leverbaar. Met beton kan je namelijk alle kanten op. Wil je een bepaalde structuur in je beton? Of een unieke uitstraling creëren met een kleur naar keuze? Dan bespreken wij graag de verschillende soorten tinten, cementen, zand en pigmenten.

Architectonisch beton van Claes is verkrijgbaar in diverse kleuren en structuren.

Oppervlakteafwerking De verschillende mogelijkheden

Gladde uitvoering

Met glad beton kies je voor een egaal oppervlak waarbij enkel de ‘betonhuid’ zichtbaar is. De kleur wordt bepaald door het gebruikte zand en de kleurpigmenten. Net zoals bij natuursteen zijn er nuanceverschillen aanwezig die eigen zijn aan glad beton.

Grijsbeton

Antraciet

Wit

Diverse kleuren

Gewassen uitvoering

Door een chemische bindingsvertrager aan te brengen in de bekisting, zorgen we ervoor dat de betonhuid niet verhardt. Na ontkisting spoelen we de niet-gebonden betonhuid onder hoge druk weg, zodat de grove granulaten zichtbaar worden. De kleur van het gewassen beton wordt hoofdzakelijk bepaald door de kleur van de gebruikte granulaten.

Silex siergranulaat

Grijs siergranulaat

Antraciet granulaat

Geslepen / gepolijst uitvoering

We slijpen het betonoppervlak (d.w.z. we halen er 2 à 3 mm vanaf) om de grove granulaten zichtbaar te maken. Vervolgens polijsten we het oppervlak met verschillende korrelgroottes tot we de gewenste look verkrijgen. Het resultaat is een effen oppervlak met een lichte glans.

Silex siergranulaat

Grijs siergranulaat

Antraciet granulaat

Wit marmer siergranulaat

Gestraalde uitvoering

We stralen het architectonisch beton onder hoge druk met staalgrit. Daardoor krijgt het oppervlak een doffe en matte look. De kleur van de elementen wordt zowel door de granulaten als door het zand bepaald.

Structuren aanbrengen

In de bekisting brengen we structuurmatten aan, zodat er als het ware een afdruk van de mal in het beton ontstaat. Zo kunnen we bijvoorbeeld de nerven van ruwe bekistingsplanken nabootsen.